Bild på Noemi

Så här bygger du

Att bygga hus med material från Ekenäs Hus är enkelt för den som är lite händig. Kan man bygga med lego och slå i en spik kan man även bygga ett hus från Ekenäs Hus.

Monteringsanvisningar medföljer varje leverans av hus.

Mark- och grundarbete:

Du börjar alltid med att göra en grund till huset. Vilken grund du skall välja är mycket beroende på de markförhållanden som råder där du skall bygga. Fråga gärna en lokal markentreprenör eller kommunens byggavdelning vad de föreslår. Till samtliga hus medföljer grundritning då vi skickar ordererkännandet.

Förslag på grund:

Plintgrund – vanlig till mindre hus. Torpargrund – en grund som passar till både mindre och större hus. Platta på mark – passar till större hus, till denna grund passar det bra med golvvärme. Det är viktigt att vara noggrann då man gör grunden, en väl utförd grundkonstruktion styr till stor del hur bra ditt hus blir när det är färdigt.

Monteringsanvisningar:

Med byggsatsen som vi skickar till dig följer monteringsanvisningar över var och hur delar placeras. Materialet är märkt och samma märkning finns på ritningarna.

Stugtimret är kapat och hakat så att det passar i varandra.

Montering:

Om du inte vill utföra jobbet själv har vi naturligtvis möjlighet att hjälpa dig med montering. Det är du själv som väljer hur stor del av arbetet du vill utföra. Vi kan montera stomme och du färdigställer resten, vi kan bygga färdigt huset och du målar, vi kan bygga huset helt färdigt (inklusive målning) eller efter andra önskemål du har.

Du behöver:

Verktyg:
Hammare
Såg
Kofot
Kniv
Måttband
Vattenpass
Skruvdragare
Monteringsmaterial (kan köpas som tillval):
Spik
Skruv
Syllpapp
Drevremsor
Ytbehandling:
Allt material från Ekenäs Hus levereras obehandlat.

Huset bör ytbehandlas på utsidan så snart som möjligt, detta för att skydda utsidan mot utvändig miljöpåverkan. Fråga din färghandlare om bästa ytskydd.

Hus med utvändig panel kan som tillval köpa grund- och en toppmålning. Invändig vägg och takpanel går att få svart- eller vitmålad som tillval. Mindre hus där fönster och dörrar Du kan även som tillval köpa färdigmålade fönster och dörrar.