Välkommen till Ekenäshus

Ekenäs Hus har tillverkat stugor i 40 år, men har ännu längre erfarenhet av trä.

Vi har vår bakgrund i möbeltillverkningen och har lärt oss att precision är lika viktigt för ett hus som för en soffa.

Vi är ett litet och flexibelt företag. Vår främsta produkt är våra egendesignade hus. Vår tillverkning har vi vid vår fabrik i Ekenässjön i Småland, i mitten av det stora hustillverkarbältet. Vi får ofta beröm för att våra hus har perfekt passform och är lätta att montera.

Vi anpassar våra produkter efter era önskemål.

Historia

1969, bröderna Hultgren, Olle, Calle och Åke, startade Hultgrens Möbelindustri. Man tillverkade möbler till olika möbelindustrier men sålde även själv möbler i egen affär. Företaget startades i hyrda lokaler i Nävelsjö utanför Vetlanda.

1974 bröderna Hultgren köper en industrilokal i Ekenässjön. Produktionen flyttades och man började även tillverka stugor. Detta var under den tiden då diskussionerna om att få bygga 10 kvadratmeter (Friggebod) på tomten utan bygglov, hade kommit i gång. Antalet anställda var som mest uppe i 12 personer under de år man ägde fabriken i Ekenässjön. Under de år som gick minskade efterfrågan på möbler och denna del av verksamheten minskade. Produktionen av stugor fortsatte dock oförminskat, och fortsätter så än idag.

1998, dagens ägare Conny Karlsson köper företaget. Han övertog produktionen av stugorna men utökade verksamheten med legotillverkning, åt bl a hustillverkare, och en finsnickeridel där vi tillverkar en del butiksinredningar och hyvlar ramlister. Conny som har sina rötter i tillverkning av list till tavelramar, speglar mm har fortsatt den viktiga delen med att jobba med kvalitet och precision inom företaget.

2000, Ekenässtugan köper nya lokaler för att få större och bättre produktionsmöjligheter för företaget. En del av den gamla byggnaden rivs och ersätts med ny större produktionslokal. Samtidigt ombildades företagsnamnet till Ekenässtugan Snickerier AB.

2011, företaget ändrar varumärke till Ekenäs Hus. Detta för att visa vad vi arbetar med idag, då en större del av produktionen är fritidshus.

Ekenäs Hus idag

Ekenäs Hus fortsätter sitt arbete med att ta fram nya spännande husmodeller. Gärna med möjlighet att arbeta med nya material och nya tekniker. Vi tror att många idag inte har tid att underhålla sitt hus, så underhållsfria material är en utveckling mot tidsbesparing men även för ekonomiska besparingar. Samarbete mellan tillverkare av produkter i olika material ger mycket spännande design och många nya användningsområden.

Vi arbetar tillsammans med företag inom turistnäringen och deras uppbyggnad av uthyrningsstugor och servicehus, vi försöker även ge goda råd i deras planering av utbyggnad och uppbyggnad.

Vi försöker få ett intresse bland ungdomar att jobba tillsammans med oss för att få fram nya tankar och influenser till vår produktion, men även för att skapa ett intresse för den bransch vi jobbar i. Massor av nytänkande finns hos våra studenter, detta försöker vi fånga upp i samarbetsprojekt med universitet och högskolor.

Vi arbetar mycket med att utveckla vår personal inom företaget, dels med extern kompetensutveckling men även med interna utbildningar.

Certifierad kontrollansvarig SC0692

Certifierad kontrollansvarig SC0692