Våra hus

Ekenäs Hus tillverkar fritidshus, gäststugor, friggebodar, förråd, tillbyggnader, servicehus, campingstugor, bastuhus, garage, uthyrningsstugor, specialhus mm, hus i olika storlekar, modeller och stilar. Många av husen tillverkas med loft för extra sovplatser, läshörna eller för att användas som förråd. Loftet gör att resten av huset får ännu högre takhöjd som ger ännu mer volym i huset.

Stomme i planktimmer eller regelverk, tak med tegel, plåt, eller papp, nyckelfärdigt eller byggsats, du väljer.

Traditionell- eller hus i nyfunkisstil, vilken blir din favorit?

Husen kan tillverkas i antingen timmer eller regelstomme (blockväggar) med utvändig panel eller skivmaterial i olika material.

Till vänster ser du de modeller som vi har på förslag, men har du egna skisser och förslag diskuterar vi gärna dessa med dig.

Husen kan säljas som enbart byggsats, byggsats med stommontering, nyckelfärdigt, eller helt efter dina egna önskemål. Om du väljer att montera ditt hus själv ingår monteringsanvisning över hur arbetet skall utföras. Det underlättar för dig om du har lite kunskap i hur man bygger ett hus, men det är inget krav.

Transport

Transport tillkommer för att frakta huset till dig. Frakten går att ordna på flera sätt:

 • du hämtar själv hos oss
 • transportbolag sköter transporten (då behöver du som kund hjälpa till med att på plats ordna lossning av huset från bilen)
 • godset går med kranbil och läggs på anvisad plats
 • Grundläggning

  Välj grund efter den förutsättning du har på platsen där du skall bygga ditt hus. Schakt- och grundarbete är en viktig del i bygget av ditt hus, ett väl utfört mark- och grundarbete är en förutsättning för ett bra hus.

  Grundritning ingår i köp av hus/byggsats.

  Tillval

  Ekenäs Hus har ett flertal olika tillvalspaket att välja mellan, t ex:

  Golv och takisoleringspaket, inklusive isolering, trossbotten, obehandlad innertakspanel och taklist.

  Helisoleringspaket, inklusive isolering, trossbotten, väggreglar, obehandlad innertaks- och innerväggspanel och alla lister. Till hus upp till 15 kvadratmeter ingår även en högre kvalitet på ytterdörr avseende isoleringstjocklek och formstabilitet.

  Ytbehandling av utvändig och invändig panel. Utvändig panel går att få grundad och med en topp och invändig panel går att få vit- eller svartmålad.

  Olika yttertaksbeläggningar. Shingel, plåttak med tegelutseende, ytpapp, tegel är några exempel vad man kan välja.

  Regnvattensystem, hängrännor och stuprör med tillbehör. Extravarv stugtimmer eller 70 mm stugtimmer istället för 45 mm om man önskar ett timmerhus.

  Vi har alla möjligheter att tillgodose dina önskemål.

  Välkommen att kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal.

  Kontakta Marie Lindell eller Conny Karlsson Tel. 0383-307 25.