Bild på fritidshus

Lekstugor och friggebodar

Hus som passar till extraboende, vävstuga, verkstad, massagemottagning, ungdomsboende, lekhus, övernattning, fritidshus, campingstuga, garage, förråd, musikstudio, ateljé, bastu, lusthus, hus att må bra i för alla.

Charmiga hus som är lite mindre i storlek, alla hus utom Dalarö 15 med loft är anpassade i storlek och mått för att de skall kunna byggas utan bygglov.

Kolla med din hemkommun så att de inte har några speciella krav för ditt område för att kunna bygga utan bygglov.

Dessa hus är lätta att montera för dig som kund och det är inga problem att flytta delarna till huset med handkraft, bra att tänka på då du vill ha ditt hus inne på tomten och inte kommer in med kranbil. Alla delar är märkta och det medföljer monteringsanvisning.

Till flera av husen ingår veranda.

Som standard ingår ytterväggar av 45 mm stugtimmer eller regelstomme med panel, underlagspapp till tak, 22 mm slätspont till golv- och takbrädor, tak- och golvbjälkar, 10 graders ytterdörr med cylinder och 3 nycklar, 2-glasfönster isolerglas med u-värde 2,8.

Tillval finns för isoleringspaket med panel till tak, vägg och golv, olika yttertaksbeläggningar, regnvattensystem men också möjlighet att byta till 70 mm stugtimmer.

Tillkommer gör markarbete, grund, isolering, hängrännor och stuprör med tillbehör, ytskikt till golv, väggar, tak såsom färg, tapeter, väggbeklädnad, kök samt alla installationer.

Alla husen går att ändra med avseende på utvändiga och invändiga mått, fönster, dörrar, plan, fasad, veranda mm.

Våra friggebodar i traditionell stil:

Lekstuga

Särö 7

Särö 10

Dalarö 10 och Dalarö 10 bastu

Dalarö 15

Dalarö 15 med loft

Vinkelbo 15

Förråd 7

Förråd 10

Förråd 15

Våra friggebodar i funkisstil:

Topasen 15

Noemi 15

Får jag bygga utan bygglov? Gå in på Boverkets hemsida och titta eller ring oss så hjälper vi till med att svara på dina frågor.

Länk till Boverkets hemsida.

Bild på skisser

Vi bygger gärna efter dina skisser och egna idéer!

Maila dina skisser till info@ekenashus.se eller slå oss en signal, 0383-307 25, så går vi igenom förutsättningarna för just din idé.